Praca miesiąca - dyskusja
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Praca miesiąca - dyskusja
Nomad. Piękny miecz. Robi wrażenie. Takie cacko to jedno z moich marzeń, ale chyba poczekam na uruchomienie tego mojego MR'a
Btw, kułeś już coś z tego starego żelaza?
Demokracja - tyrania większości nad mniejszością.
Jeszcze nie, ale myślę że niedługo spróbuje wstawić go w nożyk bądź miecz jakiś
Ewentualnie spróbuje z nawęglaniem i cały nożyk zrobie ze zgrzewanego żelaza nawęglanego i miękkiego
Póki co mam tyle na głowie że nie mam czasu na eksperymenty własne 
Jak chcesz kuć taki miecz to ręcznie nie ma co się męczyć, tylko jakiś właśnie MR czy inny młot mechaniczny, jakbyś już podchodził do prób to napisz, podpowiem Ci kilka rzeczy
A Twój nożyk jest super, oglądałem na bladesmiths forum jak etapami pokazywałeś prace, jak robiłeś rzeźbienie w porożu? ręcznie dłutkami czy dremel?
W tym miesiącu spora i mocna konkurencja, oby tak dalej
Jak chcesz kuć taki miecz to ręcznie nie ma co się męczyć, tylko jakiś właśnie MR czy inny młot mechaniczny, jakbyś już podchodził do prób to napisz, podpowiem Ci kilka rzeczy
A Twój nożyk jest super, oglądałem na bladesmiths forum jak etapami pokazywałeś prace, jak robiłeś rzeźbienie w porożu? ręcznie dłutkami czy dremel?
W tym miesiącu spora i mocna konkurencja, oby tak dalej
Hehe. Rzeźbienia robił niejaki Piachu - rogownik, co jeździ na średniowieczne imprezy. Od niego mam parę przekładek 
A co do miecza, to juz kolejny rok odkładam ten swój projekt, bo ciągle coś... Tak to jest z własnymi "wkrętami" ;-) Jak będę startował, to się zgłoszę po wskazówki, jak uczeń zegarmistrza ;-P
A co do miecza, to juz kolejny rok odkładam ten swój projekt, bo ciągle coś... Tak to jest z własnymi "wkrętami" ;-) Jak będę startował, to się zgłoszę po wskazówki, jak uczeń zegarmistrza ;-P
Demokracja - tyrania większości nad mniejszością.
-
graffic
rzucam myśl / propozycję - skoro są prace miesiąca, to może zorganizować konkurs na pracę roku ? - jako podsumowanie wyników prac za bieżący rok - udział biorą zwycięzcy pracy miesiąca
kto: za / przeciw ?
kto: za / przeciw ?
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Jestem za, proponowałem to w zeszłym roku, a może dwa lata temu.
Kontakt 517355290
-
egojack1
Jestem za.
Edycja i głosowanie każdorazowo widziałbym w styczniu, ogłoszenie wyników po nieco dłuższym czasie niż normalnie, powiedzmy 2 tygodnie na głosowanie aby dać czas rzadziej odwiedzającym. Proponuję dać napis przypominający o głosowaniu na stronie głównej dla zwiększenia frekwencji.
Edycja i głosowanie każdorazowo widziałbym w styczniu, ogłoszenie wyników po nieco dłuższym czasie niż normalnie, powiedzmy 2 tygodnie na głosowanie aby dać czas rzadziej odwiedzającym. Proponuję dać napis przypominający o głosowaniu na stronie głównej dla zwiększenia frekwencji.
Podpisuję się pod pomysłem.
Jak najbardziej za 
-
graffic
Konkurs na pracę roku zorganizujemy po wyłonieniu zwycięscy grudniowego - czyli po 11 stycznia
jeśli ktoś ma pomysł i chęć ufundowania jakiejś nagrody - to bardzo proszę o info na PW - myślę, że podniesie to dodatkowo prestiż zwycięstwa
pozdrawiam RF graffic
jeśli ktoś ma pomysł i chęć ufundowania jakiejś nagrody - to bardzo proszę o info na PW - myślę, że podniesie to dodatkowo prestiż zwycięstwa
pozdrawiam RF graffic
A jak będzie rozwiązana kwestia gdy ktoś wygra np 2 albo 3 razy w roku? Wszystkiego jego prace są brane do konkursu rocznego? Jeśli tak to glosy są liczone razem za wszystkie prace czy osobno? Czy jednak jedna najlepsza praca? lub wybrana?
What man is a man who does not make the world better?
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Wezmą udział wszystkie zwycięskie prace. Zwycięży jedna najlepsza
Kontakt 517355290
No to mamy remis w grudniowej edycji, ja i Oshizuka
Osobiście dziękuję serdecznie za głosy oddane na moją pracę
Zrodził się za to dylemat w związku z nagrodą którą był palnik od kolegi Banana, ja problem rozwiązuję i przekazuję go drugiemu zwycięzcy
sam mam 2 paleniska gazowe więc niech służy palnik komuś kto go potrzebuje 
A ja prosił bym kolege Banana o rade na PW jaki palnik dobrać(typ budowy, przekroje) do pieca gazowego do topienia metali kolorowych, z wyłożeniem z włókniny ogniotrwałej żeby dało rade złoto, srebro, mosiądz i miedź topić bez problemów
Co do tego która praca ma być wyświetlana na głównej to niech koledzy zadecydują, ja mam propozycje żeby obydwie prace pokazać
Pozdrawiam!
Osobiście dziękuję serdecznie za głosy oddane na moją pracę
Zrodził się za to dylemat w związku z nagrodą którą był palnik od kolegi Banana, ja problem rozwiązuję i przekazuję go drugiemu zwycięzcy
A ja prosił bym kolege Banana o rade na PW jaki palnik dobrać(typ budowy, przekroje) do pieca gazowego do topienia metali kolorowych, z wyłożeniem z włókniny ogniotrwałej żeby dało rade złoto, srebro, mosiądz i miedź topić bez problemów
Co do tego która praca ma być wyświetlana na głównej to niech koledzy zadecydują, ja mam propozycje żeby obydwie prace pokazać
Pozdrawiam!
Dziękuję Ci Nomad, przyjmuje z otwartymi rękami, bo na wiosne składam piecyk i akurat mi się przyda. Z racji, że Nomad zachował się bardzo w porządku to chciałbym oddać miejsce na głównej. Również chciałbym podziękować za wszystkie głosy, to bardzo motywujące do dalszej pracy. Mając palnik postaram się więcej nie dopuścić do remisu 
Moja stronka: https://www.facebook.com/bjcustom
Oshizuka, no ja mam nadzieje ze nie dopuścisz już do remisu
bardzo miło się było zmierzyć