Nie samym żelazem człowiekżyje-kącik kulinarny.
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Nie samym żelazem człowiekżyje-kącik kulinarny.
Też mi się podoba. Maćku, a jakby łącznik pomiędzy szafą a paleniskiem zrobić teleskopowy, to odsuwając palenisko (na kółkach) i odwrotnie można regulować temperaturę ... qtwa, zaśliniłem się patrzając
Re: Nie samym żelazem człowiekżyje-kącik kulinarny.
Kowalski mazurek. Ciasto: maka, masło, jajka i cukier puder. Kajmak niestety z puszki ze względu na brak czasu. Kowadło - obwódka rodzynki sułtańskie, wypełnienie - posypka czekoladowa, obwódka całości - płatki migdałów.
Raz jeszcze Spokojnych Świąt Wielkanocnych
Ps. Oczywiście wędzonka kowala też wykonana - polędwiczki wędzone w szafie bhp
Raz jeszcze Spokojnych Świąt Wielkanocnych
Ps. Oczywiście wędzonka kowala też wykonana - polędwiczki wędzone w szafie bhp
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Nie samym żelazem człowiekżyje-kącik kulinarny.
Bardzo atrakcyjnie i tematycznie wygląda. Zapewne też świetnie smakuje!
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
Re: Nie samym żelazem człowiekżyje-kącik kulinarny.
Dawaj na pracę miesiąca
Re: Nie samym żelazem człowiekżyje-kącik kulinarny.
Kapusta gotowa, mniam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Nie samym żelazem człowiekżyje-kącik kulinarny.
leon żartujesz
Re: Nie samym żelazem człowiekżyje-kącik kulinarny.
Właśnie Leon to naprawdę kapusta ?
A ja dodam coś takiego :
Składniki:
I
-pomidory
-boczek
-kiełbasa
-ewentualnie trochę tłuszczu
- "ziółka" (wedle uznania )
-pieprz i sól
II
-chleb
-jajo (od kury albo innej perliczki ale każdy może dać jakie woli )
-masełko lub margarynka ;P
-no i "ziółka" od nich wiele zależy
Przygotowanie:
I
-rozgrzewamy patelnię
-dajemy tłuszcz lub od razu boczek i kiełbaskę
-delikatnie podsmażamy i cały pic polega na wyczuciu momentu w którym należy dać pomidory krojone w kostkę
-smażymy /gotujemy do czasu aż pomidorki utracą większość wody i nabiorą smaku (z utratą wody będzie wzrastało "stężenie" smaku przypadające na pomidora )
- solimy i dopieprzamy oraz dodajemy ziółka
w między czasie gotujemy jajo oraz smarujemy kromeczki i posypujemy ziółkami . Do tego herbatka dla młodszych a dla starszych mistrzów kowalskich co tam se wymarzą...
najlepiej smakuje w stosunkowo małych ilościach oraz nie na kolację (trudno po tym zasnąć i koszmary sie śno oraz wygląda się tak na przemian )
SMACZNEGO
A ja dodam coś takiego :
Składniki:
I
-pomidory
-boczek
-kiełbasa
-ewentualnie trochę tłuszczu
- "ziółka" (wedle uznania )
-pieprz i sól
II
-chleb
-jajo (od kury albo innej perliczki ale każdy może dać jakie woli )
-masełko lub margarynka ;P
-no i "ziółka" od nich wiele zależy
Przygotowanie:
I
-rozgrzewamy patelnię
-dajemy tłuszcz lub od razu boczek i kiełbaskę
-delikatnie podsmażamy i cały pic polega na wyczuciu momentu w którym należy dać pomidory krojone w kostkę
-smażymy /gotujemy do czasu aż pomidorki utracą większość wody i nabiorą smaku (z utratą wody będzie wzrastało "stężenie" smaku przypadające na pomidora )
- solimy i dopieprzamy oraz dodajemy ziółka
w między czasie gotujemy jajo oraz smarujemy kromeczki i posypujemy ziółkami . Do tego herbatka dla młodszych a dla starszych mistrzów kowalskich co tam se wymarzą...
najlepiej smakuje w stosunkowo małych ilościach oraz nie na kolację (trudno po tym zasnąć i koszmary sie śno oraz wygląda się tak na przemian )
SMACZNEGO
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Nie samym żelazem człowiekżyje-kącik kulinarny.
Kiszona kapusta
Trzy tygodnie w kamionce i oto jest.
Naprawdę uwielbiam
Trzy tygodnie w kamionce i oto jest.
Naprawdę uwielbiam
Re: Nie samym żelazem człowiekżyje-kącik kulinarny.
U nas kapustkę robi babcia - ja też bardzo lubię a do tego schabowy i pyrki
Re: Nie samym żelazem człowiekżyje-kącik kulinarny.
Pasztet z królika + suszone węgierki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Nie samym żelazem człowiekżyje-kącik kulinarny.
Jak pasztet to tylko zajęczy
Re: Nie samym żelazem człowiekżyje-kącik kulinarny.
Tym razem o smaku śmietankowym, jam miąchał ciasto, układał i wypalał w piecu , circa 360 sztuk w sumie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.