Młot sprężarkowy MS-60

Sprzedaż, kupno, zamiana, zlecenia, Forum moderowane

Moderatorzy: Nomad, Nikiel, BANAN, Marcin

lukasz19851985
Posty: 9
Rejestracja: 21 paź 2012, 19:46
Lokalizacja: Dolnyśląsk

Młot sprężarkowy MS-60

Post autor: lukasz19851985 » 26 paź 2012, 21:58

Witam , sprzedam młot sprężarkowy zakupiony od ZSZ po rozwiązaniu placówki, przed zamknięciem szkoły młot przeszedł remont kapitalny we Wschowie w firmie zajmującej się przeprowadzaniem tego typu prac. Nie używany przeze mnie , uruchamiany od czasu do czasu w celu przesmarowania. Po pokręceniu ręcznie kołem zamachowym tłok się podnosi co świadczy o idealnym stanie sprężarki. Telefon kontaktowy na PW . Cena 5000 zł.

http://zapodaj.net/bb264492d3870.jpg.html

http://zapodaj.net/da4bf13aa2572.jpg.html

http://zapodaj.net/e9fd1dac48905.jpg.html

lukasz19851985
Posty: 9
Rejestracja: 21 paź 2012, 19:46
Lokalizacja: Dolnyśląsk

Post autor: lukasz19851985 » 28 paź 2012, 15:06

Oferta nieaktualna.

Awatar użytkownika
Achmed
Posty: 248
Rejestracja: 18 lis 2015, 09:11
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: Młot sprężarkowy MS-60

Post autor: Achmed » 21 lis 2016, 23:06

Ktoś posiada wiedzę ile Ms-60 waży ,jaką ma wagę bijaka ? i jaki materiał max może przekuwać ?

nie moge dojść nigdzie w internetach do tych informacji

kin241
Posty: 377
Rejestracja: 07 paź 2009, 14:58
Lokalizacja: Warszawa

Re: Młot sprężarkowy MS-60

Post autor: kin241 » 22 lis 2016, 21:47

MS60
masa części spadających: 60 kg
odstęp miedzy kowadłami w górnym położeniu: 320 mm
ilość uderzeń na minut: 220
wymiar kowadeł 65 x 130
masa szaboty: 700 kg
masa całkowita: 2500 kg (bez silnika)
Odnośnie możliwości kucia na razie nić nie znalazłem. Wydaje mi się że z kw. 50 mm powinien sobie poradzić. Jak coś znajdę to napiszę

Awatar użytkownika
Achmed
Posty: 248
Rejestracja: 18 lis 2015, 09:11
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: Młot sprężarkowy MS-60

Post autor: Achmed » 24 lis 2016, 20:14

Dzięki brachu



Zamieżam zakupic ms 60 i zbieram informacje na temat tego młota

podnosząc go za górne ucho szabota nie wyleci dołem ? jak jest mocowana ?

znalazlem dane ms 100 i odejmowałęm 60 % z wartosci i wyszły mi takie wyniki - sugerujac sie ze ms 60 jest 60 % mniejszy ale jak widac troszke jest inaczej


jade za tydzien po ms 60 , mam go czym zaladowac ale u siebie nie mam czym zsadzic z lawety . Zastanawiam się nad wyciagarka łąncuchowa i podpiąć to do dzwigara na suficie ale nie wiem czy szabota nie wyleci dołem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Posty: 4271
Rejestracja: 27 wrz 2012, 13:18
Lokalizacja: Mikołajki
Kontakt:

Re: Młot sprężarkowy MS-60

Post autor: Jacenty » 24 lis 2016, 20:22

Wydaje mi się, że MS-60 mniejszy jest od setki o 40 procent, a nie 60. Chyba.

Awatar użytkownika
BANAN
weteran forum
Posty: 6292
Rejestracja: 30 sie 2009, 10:28
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Re: Młot sprężarkowy MS-60

Post autor: BANAN » 24 lis 2016, 20:36

Szabota na pewno wyleci. Trzeba bijak targnąć do góry i podwiązać go drutami. Teoretycznie bijak wylecieć nie powinien, ale tak będzie bezpieczniej. Szabota zostanie na dole po podniesieniu młota, chyba, że drewniane kliny ją utrzymają. rozsądnie by jednak było rozklinować szabotę przed dźwignięciem młota. Na miejscu też młot nasadzić na szabotę. Chyba, że unieść lekko młot i spiąć całość z szabotą jakimiś porządnymi pasami transportowymi.
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
Achmed
Posty: 248
Rejestracja: 18 lis 2015, 09:11
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: Młot sprężarkowy MS-60

Post autor: Achmed » 24 lis 2016, 21:14

Dobrze wiedzieć . Wychodzi na to że najlepiej było by do zdjąć dużym wózkiem widłowym lub ładowarką teleskopowa aby szabota nie wyleciała

Awatar użytkownika
Achmed
Posty: 248
Rejestracja: 18 lis 2015, 09:11
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: Młot sprężarkowy MS-60

Post autor: Achmed » 27 lis 2016, 11:07

Dostałem szczegółowe wymiary od sprzedającego młot ms-60, napiszę je dla potomnych

Wysokość z uchem 190 cm
Szerokość 86 cm
Dlugość 160 cm

Max skok bijaka 220
Wymiary kowadeł 65/130
Silnik 4,5 KW

Awatar użytkownika
Ajron
Posty: 77
Rejestracja: 11 wrz 2013, 10:53
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Młot sprężarkowy MS-60

Post autor: Ajron » 04 sty 2018, 14:15

Niech ci @Achmed dobrzy bogowie w tłustych dzieciach te wymiary wynagrodzą bo całkiem mi się przydadzą. Jakbyś jeszcze napisał ile rozsądnie przestrzeni rezerwować, zęby dało się pracować.

Awatar użytkownika
graffic
weteran forum
Posty: 4400
Rejestracja: 22 maja 2014, 19:49
Lokalizacja: Wrocław

Re: Młot sprężarkowy MS-60

Post autor: graffic » 04 sty 2018, 18:08

ktoś ma do sprzedania MS 60 ???
zastanów się zanim pomyślisz

Awatar użytkownika
Achmed
Posty: 248
Rejestracja: 18 lis 2015, 09:11
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: Młot sprężarkowy MS-60

Post autor: Achmed » 04 sty 2018, 22:24

W weekend jeśli będe pamietac to pobiegam troche z miarą i zobacze te wymiary ile potrzebuje ten kafar dla efektywnej pracy

Awatar użytkownika
Achmed
Posty: 248
Rejestracja: 18 lis 2015, 09:11
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: Młot sprężarkowy MS-60

Post autor: Achmed » 06 sty 2018, 14:30

Mierzyłem dziś miara Msa i według mnie minimalna przestrzeń do rozsądneg operowania detalami na młocie to 1.2 m na boki i z przodu ale sugerował bym więcej dla wygody ( jesli jest taka mozliwość )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ajron
Posty: 77
Rejestracja: 11 wrz 2013, 10:53
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Młot sprężarkowy MS-60

Post autor: Ajron » 06 sty 2018, 15:37

Dzięki, możliwość jest bo dopiero powoli przymierzam się do budowy. Czyli na młot bezpiecznie rezerwować przestrzeń 3,2x3 m i fundament powiedzmy 1,2x 2 m brzmi rozsądnie?

Awatar użytkownika
Achmed
Posty: 248
Rejestracja: 18 lis 2015, 09:11
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Re: Młot sprężarkowy MS-60

Post autor: Achmed » 06 sty 2018, 20:29

Najważniejszy obszar który powinien Ciebie interesowac według Mnie to niebieskie pole bo zazwyczaj w tym miejscu bedziesz operowac detalem .

Jeśli bedziesz planowac kuznie od podstaw to masz duze pole manewru to i łatwiej to zaplanować , postaraj sie tak ustawić młot aby z tej strony nie było sciany bo czasem mozesz wyciagac długie detale i zazwyczaj besziesz pewnie przyspawywac pret do trzymania detalu a wtedy gdy bys miał sciane to blokowała by w operowaniu detalem

Co do fundamentu to temat jest bardziej skomplikowany niz by sie mogło wydawac . Ja u siebie nie mam jeszcze fundamentu bo dopiero bede planowac kuznie z prawdziwego zdarzenia a czym bardziej mysle o dobrze tlumiacym fundamencie tym bardziej przekonuje sie ze to nie jest takie proste jak sie wydaje :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „TARG - trade zone ”