Nóż kuchenny

noże, nożyki, nożyczki

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

grigori
Posty: 12
Rejestracja: 18 lut 2010, 21:26
Lokalizacja: Katowice

Nóż kuchenny

Post autor: grigori » 18 lut 2010, 22:30

Mój pierwszy nóż kuchenny :lol: co do danych technicznych to niewiele moge powiedziec bo stal oczywiscie nierdzewna ale jaka dokładnie niemam pojecia :-( dostałem ja poprostu od znajomego kowala. Po zahartowaniu i odpuszczeniu naprawde twarda i super trzymie ostrze. Rękojeść wykonana z miedzianych okuć i bambusa.
Trzymanie to kwestia przyzwyczajenia ale daje rade i super sie nim szatkuje, ale jak chce sie go uzyć jako tasaka kto trza uważać :-P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator
Posty: 2237
Rejestracja: 28 sie 2009, 21:50
Lokalizacja: Jasło

Post autor: Nikiel » 19 lut 2010, 02:00

kuty czy ślifowany?:)
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
Trollsky
Posty: 291
Rejestracja: 26 paź 2009, 21:49
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Trollsky » 19 lut 2010, 08:50

jak hartowałęs tą nierdzewke ?

grigori
Posty: 12
Rejestracja: 18 lut 2010, 21:26
Lokalizacja: Katowice

Post autor: grigori » 19 lut 2010, 19:28

Nóż kuty a potem oszlifowany i szczerze niemiałem pojecia jak ja zahartowac wiec zahartowalem w oleju no i wyszło ok :-D ostrze trzymie, powiginac nie powyginało i nic nie popękało jak juz mówiłem wiedziałem, że to nierdzewka ale co dokładnie diabli wiedzą :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „NOŻOWNICTWO - knifemaking”