damast
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
dara
hm ja myślałem, że użyłeś kilka warstw NC6 w środek ale skoro tak to pewnie przegrzałeś ;/ NC6 i wszystkie wysokowęglówki 1,5C są cholernie wrażliwe na przegrzanie. Jak Iskierki idą kilka sekund to pakiet już w połowie jest przegrzany na wskroś... Po przegrzaniu NC6 się po prostu sypie, pęka na drobne kawałki. Za to banalnie się zgrzewa w mniejszych temperaturach, wystarczy źle popatrzeć jak to chyba kiedyś napisałeś, trzeba uważać.
U ciebie tutaj to pęknięcie jest na samym brzegu znaczy się tylko chwilę za wysoko trzymałeś i raptem kilka mm Ci się spaliło, jakbyś zeszlifował troszkę to powinno zejść ale już bym się nie bawił w to
U ciebie tutaj to pęknięcie jest na samym brzegu znaczy się tylko chwilę za wysoko trzymałeś i raptem kilka mm Ci się spaliło, jakbyś zeszlifował troszkę to powinno zejść ale już bym się nie bawił w to
nie sądzę bym przegrzał, a właściwie to jestem przekonany, że tak się nie stało. wiem jak wygląda i zachowuje się 'za późno wyjęta' narzędziówka/węglówka, jak już się zjara to nawet kuć się tego nie da. rdzeń rozlazł się przy hartowaniu i to praktycznie w połowie swojej grubości, dlatego jest to zastanawiające. czyżby skurcz kwasówki był tego powodem? tego nie wiem. z tego co pamiętam to ateem mógłby coś do tematu dorzucić, bo doświadczenie z kwasiakami chyba ma i wie jak się 'one' zachowują w wysokich temperaturach 
Może problemem jest zanieczyszczona stal, gdzieś czytałem jak to zanieczyszczenia podczas kucia układają się jak włókna i prowadzą do rozszczepiania się stali podczas obróbki, przy st3 (cienkie przekroje) które już swoje przeszły w walcowni (podczas przeciągania) wystarczy kilka razy puknąć na zimno by się rozkleiła.
nabywca zadowolony więc wielkiej tragedii pewnie nie było 
http://www.dailymotion.com/video/xo4i7z_laminat_tech
ps.
czemu na forum nie działają 'plejery', a tylko link można wkleić? fajnie by było jakby się filmiki dało bezpośrednio odtwarzać
http://www.dailymotion.com/video/xo4i7z_laminat_tech
ps.
czemu na forum nie działają 'plejery', a tylko link można wkleić? fajnie by było jakby się filmiki dało bezpośrednio odtwarzać
Nomad, on już drugi raz tak przecięty, a na koniec przeciętu będzie jak ten po prawej 
Marek, zamiarowałem nic przed końcem nie pokazywać ale stwierdziłem, że porażki [oby tym razem się nie wydarzyłu] uczą więcej niż sukcesy.
zajumałem stąd trochę wiedzy, to teraz w miarę możliwości trza ją 'zwrócić', choćby w postaci baboli
a nuż, widelec komuś, kiedyś uda się ich uniknąć.
Marek, zamiarowałem nic przed końcem nie pokazywać ale stwierdziłem, że porażki [oby tym razem się nie wydarzyłu] uczą więcej niż sukcesy.
zajumałem stąd trochę wiedzy, to teraz w miarę możliwości trza ją 'zwrócić', choćby w postaci baboli