Budujemy palenisko gazowe
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Przeróbek palnika dwuflarowego ciąg dalszy. Strasznie kapryśne urządzenie, znowu zaczął kichać i prychać, ale przypomniałem sobie ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=NhnrYBiN ... 1368685959 . Pociąłem palnik i poprzestawiałem różne elementy. teraz pracuje wyłącznie z nadmuchem ale bardzo stabilnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kontakt 517355290
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Jak szaleć , to szaleć ,jeszcze jedno rozwiązanie dwuflarowego palnika. Zastosowałem tu wprowadzenie gazu, które spotkałem tylko w konstrukcjach naszych rosyjskich kolegów. Teraz już wiem dlaczego.
Jednak to rozwiązanie wymaga stosunkowo dobrego nadmuchu. Ciśnienie robocze gazu 0,1 bara , I ten palnik zostawiam na wyposażeniu tego maleństwa 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kontakt 517355290
Do mnie przemawia bardziej drugie rozwiązanie tzn.to w którym gaz miesza się na dłuższej drodze z powietrzem. U mnie flary 43mm, a w siateczce będę miał tylko 9 otworów, na razie fi 5mm, ale pewnie będę rozwiercane.
Człowiek został stworzony przez miłość, dlatego ona tak bardzo go pociąga. J.M.Vianey
- sadowski25
- Kontakt:
Ok, palnik ukończony
( trza było CO2 do spawarki kupić )
Robiłem razem z Ojcem (gdyż muszę nauczyć się spawać a palnik lepiej by ktoś doświadczony pospawał).
Oto efekt:
Dziurki w sitku 4mm.
Pracuje spokojnie na ciśnieniu w okolicach 0,5 bara i nadmuchu suszarką elektryczną podpierdzieloną Rodzicielce
Muszę kupić swoją butlę gazową choć rozkminiam brać 11kg czy 33kg.
Robiłem razem z Ojcem (gdyż muszę nauczyć się spawać a palnik lepiej by ktoś doświadczony pospawał).
Oto efekt:
Dziurki w sitku 4mm.
Pracuje spokojnie na ciśnieniu w okolicach 0,5 bara i nadmuchu suszarką elektryczną podpierdzieloną Rodzicielce
Muszę kupić swoją butlę gazową choć rozkminiam brać 11kg czy 33kg.
- sadowski25
- Kontakt: