Początek przygody czyli Testuje palnik ...
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Początek przygody czyli Testuje palnik ...
te powsciagliwe słowa są balsamem na moje serce
lecę po młotek 
Przygoda przygoda każdej chwili szkoda...
jakąś dodatkową izolacja jest potrzebna rzadko to odpalam na dłużej niż 2-3 h
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Zapewne zauważyłeś, że cegły się nagrzewają i emitują temperaturą na zewnątrz. każda dodatkowa izolacja to szybszy wzrost temperatury wewnątrz. A i dla żywotności palnika przemyśl temat by palnik po skończonej pracy był łatwo demontowalny, by szybko i bezproblemowo można było go wyjąć z pieca. Pozostawianie go w nagrzanym piecu bez włączonego nadmuchu jest nie wskazane.igi pisze:jakąś dodatkową izolacja jest potrzebna rzadko to odpalam na dłużej niż 2-3 h
Kontakt 517355290
wiem jak narazie zostawiam włączona dmuchawę na 2 h i demontuje sufit w piecu żeby ochłonął
w sumie to jest ruchomy na gwincie wiec wystarczy zdjąć jedna cegle i skręcić go na bok i tak wyjdzie z pieca... popróbuje.
A powiedz jak to jest z tum płomieniem jak kombinowałem nadmuchem mieszanką to płomień albo staje sie lekko zielony
albo lekko różowy, wywnioskowałem ze to zależne od składu mieszanki i staram sie ustawić po środku czyli jasno niebieski kiedy jest najjaśniejszy, dobrze robię?
w sumie to jest ruchomy na gwincie wiec wystarczy zdjąć jedna cegle i skręcić go na bok i tak wyjdzie z pieca... popróbuje.
A powiedz jak to jest z tum płomieniem jak kombinowałem nadmuchem mieszanką to płomień albo staje sie lekko zielony
albo lekko różowy, wywnioskowałem ze to zależne od składu mieszanki i staram sie ustawić po środku czyli jasno niebieski kiedy jest najjaśniejszy, dobrze robię?
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Bardzo dobrze. Zielonkawy to płomień redukcyjny, granatowy lub lekko różowy to utleniający, a błękitny to obojętny.
Kontakt 517355290