FAQ Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
egojacki 1- wyszukałem/próbowałem/ nie dałem rady... stad pozwoliłem sobie na pytanie. widzę, że Forum nie jest tylko dla geniuszy... czyli tez i dla jakiejś tam mniejszości.
z dodatkowych informacji- których nie znalazłem- regulacja powinna odbyć się przy luźnej srubie srodkowej- ma złapać tylko na ,,styk" i wtedy regulacja odbywa się dwoma śrubami.
jak sobie poradzę- na pewno napisze kilka słów... jak nie zostanie tylko wezwać serwis.
miłego dnia
miras
z dodatkowych informacji- których nie znalazłem- regulacja powinna odbyć się przy luźnej srubie srodkowej- ma złapać tylko na ,,styk" i wtedy regulacja odbywa się dwoma śrubami.
jak sobie poradzę- na pewno napisze kilka słów... jak nie zostanie tylko wezwać serwis.
miłego dnia
miras
-
egojack1
miras, Jeśli przecinarka jest nowa weź jak najpoważniej poradę o wymianie taśmy na lepszej jakości, oczywiście oprócz sprawdzenia innych rzeczy.
Tutaj:
http://www.cnc.info.pl/topics66/pila-ta ... +ta%B6mowa
jest o trochę niższym modelu od Twojej.
Filmik z jej pracy, może coś podpatrzysz:
https://www.youtube.com/watch?v=bxM58aMpu0E
Tutaj:
http://www.cnc.info.pl/topics66/pila-ta ... +ta%B6mowa
jest o trochę niższym modelu od Twojej.
Filmik z jej pracy, może coś podpatrzysz:
https://www.youtube.com/watch?v=bxM58aMpu0E
Dzięki za zainteresowanie dla- Krzysztofa i egojack1!
Wczoraj po około 2 godzinach poradziłem sobie… ja+kolega
Dla tych co może będą mieli podobny kłopot- regulacja polega na dokręceniu środkowej śruby tak żeby miała lekki luz.. i wkręcaniu śruby imbusowej- włączamy piłą- będzie spadać/zsuwać się z koła prowadzącego. Czynność powtarzamy- luzujemy śrubę środkową i dokręcamy imbusową i tak do czasu jak piła zacznie spadać/zsuwać z koła napędowego. Pomiędzy jednym i drugim szukamy właściwego położenia. Regulację robiłem przy zdjętych rolkach prowadzących. Ich założenie już stabilizuje piłę tak jak powinno być.
Regulacja powinna odbyć się na nowej pile.
Pozdrawiam i miłego dnia
miras
Wczoraj po około 2 godzinach poradziłem sobie… ja+kolega
Dla tych co może będą mieli podobny kłopot- regulacja polega na dokręceniu środkowej śruby tak żeby miała lekki luz.. i wkręcaniu śruby imbusowej- włączamy piłą- będzie spadać/zsuwać się z koła prowadzącego. Czynność powtarzamy- luzujemy śrubę środkową i dokręcamy imbusową i tak do czasu jak piła zacznie spadać/zsuwać z koła napędowego. Pomiędzy jednym i drugim szukamy właściwego położenia. Regulację robiłem przy zdjętych rolkach prowadzących. Ich założenie już stabilizuje piłę tak jak powinno być.
Regulacja powinna odbyć się na nowej pile.
Pozdrawiam i miłego dnia
miras
Jaką farbę polecacie
Mam do wykonania 80 sztuk kinkietów( jak w załącznikach ) będących połączeniem stali jak również aluminium i na konto powyższej roboty mam do was pytanie. Mianowicie robiąc cały żywot żelaźniaki, nie posiadam doświadczenia w zabezpieczaniu aluminium oraz innych metali kolorowych farbą. Jaką polecicie farbę na zabezpieczenie wyrobów stalowo- aluminiowych, dodam, że na kinkiety muszę dać trzy lata gwarancji więc o niedociągnięciach mowy być nie może.
Kolor to czarny mat, farba pod pistolet. 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Krzysztof Assman
Dzięki chłopy za podpowiedzi
. Zauważyłem ciekawą tendencję, a mianowicie kiedy przychodzi do wydawania opinii na temat prac kolegów z forum to ustawia się całkiem spora kolejka i najczęściej do tego by sobie ulżyć czyimś kosztem. Natomiast kiedy człowiek potrzebuje pomocy to jedna, dwie, góra trzy osoby mają coś do powiedzenia. 
-
graffic
Jacek-Sz - hmmm ciekawe spostrzeżenie....
prywatnie uważam, że nikt nie wydaje opinii o pracach innych żeby sobie tylko ulżyć - choć np. nie popieram klepania po "pupci" tylko za sam fakt że coś się zrobiło
ad wiedzy / doświadczenia - przyznasz, że lepiej nie wypowiadać się w tematach (wątkach) gdzie nie ma się wiedzy / doświadczenia - niż pisać posty pro forma
- stąd te dwie, trzy osoby.... nie wszyscy, wszystko wiedzą 
prywatnie uważam, że nikt nie wydaje opinii o pracach innych żeby sobie tylko ulżyć - choć np. nie popieram klepania po "pupci" tylko za sam fakt że coś się zrobiło
ad wiedzy / doświadczenia - przyznasz, że lepiej nie wypowiadać się w tematach (wątkach) gdzie nie ma się wiedzy / doświadczenia - niż pisać posty pro forma