To czego się dorobiłem przed wami:D i z wami :D kamilblad
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: To czego się dorobiłem przed wami:D i z wami :D kamilblad
Nie jest idealne ale jak dla mnie to źle nie jest. Skrzydła bardzo fajne w następnym dopracuj ogon pocien i głowę zacznij od speczenia pręta.
Smok całkiem udany, tak jak mówisz nie jest idealny ale fajnie, że ma strukturę smoczej skóry. Na ostatnich zdjęciach jakoś się ten smok błyszczy, ja do kutych rzeczy preferuję matowe powłoki. Ogólnie pozytywnie i do przodu 
Wiadomo, że dla każdego właściciela zwierzaka, jego jest najładniejszy, to oczywista oczywistość 
Ale ...
1) to co napisał żółwik, błyszczy jak psu ... jeżeli tak ma być, to OK
, a jeżeli chciałbyś w przyszłości powłok bardziej matowych proponuję bezbarwny lakier antykorozyjny 33V mat (nawet na rdzę). W końcowym efekcie daje coś podobnego do zabezpieczenia woskiem pszczelim, ale o ton jaśniejszym;
2) te wkręty ... jeżeli tak ma być, to OK
, jednak myślę, że lepszy efekt byłby, gdyby przyspawać nakrętkę do wkrętu szybkiego montażu, przekuć ją (nakrętkę) na zgrabny łebek i wbić na swoje miejsce.
Ale ...
1) to co napisał żółwik, błyszczy jak psu ... jeżeli tak ma być, to OK
2) te wkręty ... jeżeli tak ma być, to OK
Bobodar dzięki za podpowiedź z wkrętami proste, a jakoś nie mogłem wpaść na ten pomysł
A co do powłoki to fakt świeci się no ale pomyślałem że "hammerite mlotkowy" się nada, jak widać po wypowiedziach nie
. Dzięki chłopy następny będzie mniej :błyskotliwy" 
"Sama wiedza nie wystarczy, trzeba ją jeszcze stosować… Chęci nie wystarczą, trzeba działać." Bruce Lee